Opalescent - Basil and Tulsis
This variety, a cross between "Mrihani" and "Opal", produces extraordinary plants with large, deeply serrated, dark purple leaves and lavender-pink inflorescences. It reveals a rare fruity flavor.
Developed by Frank Morton, he says: "Similar in appearance to Purple Ruffles, its fragrance and taste are completely distinct from those of sweet basil. The fruity sweetness and cherry-magenta color it imparts to a vinegar is unlike any other herb I know."
These products may also be of interest to you
Semer en clayette, à une température comprise entre 18 et 20 °C, sous un abri bien lumineux, 6 semaines avant la mise en place. Repiquer en godets individuels lorsque les plants ont 4 à 5 feuilles ou mettre directement en place, dans une terre bien réchauffée, en les espaçant de 25 à 30 cm. Veiller à ne pas trop arroser pour éviter les risques d’étiolement.
March, April, May, June
June, July, August, September, October
in the ground, in pot, in the greenhouse
full sun
medium
potting soil, sandy, gravel, humus
drained, light, reheated
Ocimum basilicum
200 graines
Violet
fragrance, edible
From 30 to 50 cm
From 5 to 10 cm
serrated
États-Unis
Cette variété, sélectionnée par Frank Morton, est issue d'un croisement entre "Mrihani" et "Opal".